Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Αγιασμός για τους εργαζόμενους υγείας στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα ,στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στα Λευκάκια Ναυπλίου την Κυριακή 13 Ιουνίου τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού και ακολούθησε ο Αγιασμός για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες υγείας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.
 Ακολούθησε ομιλία με θέμα: “Covid -19: Μέσα από τα μάτια ενός Γιατρού και Ασθενούς”. Ομιλητής ήταν ο Περικλής Παναγής, Ιατρός ~Πνευμονολόγος επιμελητής Γ.Ν Τρικάλων.
Στον εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός και η πολιτευτής Ε. Παναγιωτοπούλου.
Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. 
Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.
Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος.
 Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017 και με την ευκαιρία της επετείου των 140 χρόνων από τη γέννηση του αγίου Λουκά (27 Ἀπριλίου1877) στις 29 Απριλίου 2017.