Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

«Απομνημονεύματα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη…», Βιβλίο Με CD και Με Απόδοση Στη Σύγχρονη Νεοελληνική Γλώσσα.

Οι εκδόσεις “Εν Πλώ” σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου με την παρούσα έκδοση προσφέρουν τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να προσεγγίσει ένα κείμενο κάπως απρόσιτο και δυσανάγνωστο. Η απόδοση του σημαντικού αυτού έργου στη σύγχρονη νεοελληνική έγινε με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο. Τροποποιήθηκε η σύνταξη ώστε ο λόγος να είναι ρέων και κατανοητός. Αφαιρέθηκαν περιττές επαναλήψεις, προσαρμόστηκαν ρήματα και ουσιαστικά στον καθημερινό μας λόγο και αποδόθηκαν στη νεοελληνική εκείνες οι λέξεις που εμποδίζουν την άμεση κατανόηση, ώστε να γίνει το περιεχόμενο άμεσα αντιληπτό. Παράλληλα, όπου κρίνεται απαραίτητο, δίνονται ιστορικές πληροφορίες για πρόσωπα ή τοπωνύμια που έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το αφιερώνουμε στους, απανταχού της γης. Έλληνες. Ας ακούσουμε με προσοχή όσα έχει να μας πει ο γέρος του Μωριά… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Τον πολυτελή συλλεκτικό τόμο των Απομνημονευμάτων του Γέρου του Μωριά συνοδεύει ψηφιακός δίσκος, στον οποίο περιέχονται αντιπροσωπευτικά κείμενα των Απομνημονευμάτων, σε ανάγνωση Λεωνίδα Κακούρη και μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Το βιβλίο μπορεί ο αναγνώστης να το προμηθευτεί από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (2410.617685) και από τα βιβλιοπωλεία της πόλεως μας «ΚΑΛΤΣΑΣ» (Παπαναστασίου), «ΑΝΕΜΟΣ» (Κύπρου) και «ΚΛΟΥ» (Μ. Αλεξάνδρου και υποκατάστημα στην παραλία της Βελίκας, πλησίον καφέ DeTox).