Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μητροπολίτης Κερκύρας στους Παξούς.

Την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αλλά και του συνεορτάζοντος Αποστόλου Γαΐου, που εορτάζεται ιδιαιτέρως στον Γαΐο των Παξών βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και λειτούργησε στον παλαίφατο και ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων.

Στη ομιλία του ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε το αποστολικό έργο των δύο πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου που ήταν αναμεμιγμένο με τον διωγμό, τον πόνο και τελικά το μαρτύριο και των δύο αποστόλων εις την Ρώμη. Ιδιαίτερα τόνισε ότι ο απόστολος Παύλος είναι μια ιδιαίτερη αποστολική μορφή για

την εκκλησία της Ελλάδος που μετά το όραμα του στην Τρωάδα, πέρασε επί ευρωπαϊκού εδάφους και παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που πέρασε, θεμελίωσε τις Εκκλησίες των Φιλλίπων, της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, των Αθηνών και της Κορίνθου. Ένας εκ των συνακολούθων του αποστόλου Παύλου, ο Άγιος Γαΐος φέρεται ο ιδρυτής και θεμελιωτής της εκκλησίας των Παξών. Τρία πράγματα υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Το πρώτον η ομολογία της Πίστεως και το μαρτύριο που κυρήσει τη μαρτυρία του Αναστάντος Ιησού Χριστού στον κόσμο. Το δεύτερον η μέριμνα όλων των εκκλησιών και η αγωνία για την αύξηση και την πρόοδο την πνευματικήν των αδελφών χριστιανών. Ο ίδιος κύρηξε μέσα από αυτή τη μέριμνα « τις ασθενεί και ουκ ασθενώ; Τις σκανδαλίζεται και ουκ εγώ πυρούμαι;». Το τρίτον σημείο είναι, « καυχάσθει δη ου συμφέρει μοι ». Ο ίδιος ποτέ δεν καυχήθηκε για τις δωρεές τις οποίες έλαβε από τον Θεό. Ούτε πρόβαλε την  σοφία με την οποία τον επροίκησε ο ίδιος ο Θεός. Διότι ο ίδιος λέγει ότι δεν συμφέρει εις την πνευματική άνοδο των ανθρώπων η καύχησης. Και συμπλήρωσε το λόγο περί της καυχήσεως του αποστόλου Παύλου, ότι εις την Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ο ιερός συγγραφεύς « μη καυχάσθαι ο πλούσιος εν τω πλούτω αυτού και μη καυχάσθαι ο σοφός εν τη σοφία αυτού ». Η σημερινή πνευματική καθήζηση η οποία έχει επηρεάσει και τους ανθρώπους της εκκλησίας είναι ότι η αγάπη των ανθρώπων η οποία εψύγει και δεν αντιλαμβάνονται το λόγο του αποστόλου Παύλου το « τις ασθενεί και ουκ ασθενώ ». Αποποιούνται του κόπου και του κόστους της ομολογίας και της πίστεως και τρίτον ασχολούνται μόνο με την προβολή του ΕΓΩ και του ΦΑΊΝΕΣΘΑΙ. Ο απόστολος των εθνών Παύλος μας καλεί να τον μιμηθούμε. Μιμειταί μου γίνεσθαι.

Στη θεία λειτουργία έλαβαν μέρος οι ιερείς από τους Παξούς και την Κέρκυρα με πλήθος προσκυνητών και παρουσία των αρχών των Παξών.