Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σεβασμιώτατος: «Καλούμαστε από τώρα να ζήσουμε την Βασιλεία του Θεού».

Στο ορεινό χωριό Πίτσι του Δήμου Μακρακώμης στην Δυτική Φθιώτιδα μετέβη σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).   Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος  χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σήμερα εδώ στο πανέμορφο και ιστορικό και γενναίο Πίτσι εορτάζουμε την Σύναξη των 12 Αποστόλων. Εορτάζουμε όλους τους μαθητές του Χριστού, αυτόν τον μικρό πυρήνα, ο οποίος άλλαξε την ιστορία του κόσμου και την πορεία της χριστιανοσύνης και την πορεία του κόσμου.

Όλοι οι χριστιανοί καλούμαστε και εμείς να ακολουθήσουμε την αποστολή των Αγίων Αποστόλων.

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη». Το πρώτο που πρέπει να ξεπεράσει και να νικήσει ένας Απόστολος του Χριστού είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του και να καταλάβει ότι η αποστολή του είναι να συναντήσει τον άλλο άνθρωπο, ανεξαρτήτου προελεύσεως, τοποθετήσεως και διαφορετικότητας. Καλείται να καταργήσει την διαφορετικότητα.

Καλείται κατόπιν να κηρύξει την Βασιλεία του Θεού. Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι μόνο αυτό που προσδοκούμε μετά τον θάνατο μας, μετά το φυσικό τέλος, έχοντας την ελπίδα της Αναστάσεως, αλλά για να μπορέσει η ελπίδα της Αναστάσεως να καρποφορήσει, οφείλουμε να ζήσουμε την Βασιλεία του Θεού μέσα στον κόσμο. Βασιλεία του Θεού είναι, όπως ακούσαμε στα Ευαγγέλιο σήμερα,  δωρεάν να δίνεις και δωρεάν να λαμβάνεις. Μπορούμε όλοι να χορτάσουμε με τα δώρα του Θεού, γιατί επαρκούν για όλους.

Δεν μπορεί κανείς να είναι χριστιανός, αν δεν αγωνίζεται μέσα στον κόσμο για δικαιοσύνη, για ισότητα, για ελευθερία, για αγάπη, για διάλογο, για συνεννόηση. Δεν μπορεί να είναι κανείς αληθινός χριστιανός όταν σηκώνει την δική του σημαία και διαφοροποιείται από τους άλλους. Χριστιανός είναι αυτός,  ο οποίος ζει με την προοπτική της ενότητος, της αγάπης, της ανοιχτωσιάς. Το βλέπει κανείς στην προσωπική του ζωή, πόσο δύσκολο είναι να μοιραστείς την καρδιά σου με τους δικούς σου ανθρώπους. Γι’ αυτό και η Εκκλησία χρησιμοποιεί πνευματικά μέσα για να ανοίξει την καρδιά του ανθρώπου».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

«Τέτοια όμορφα χωριά αποτελούν πνευματικές κυψέλες, όπου μπορεί κανείς να ζήσει την κοινότητα, την μοιρασιά και την συνδημιουργία.

Όταν κανείς μοιράζεται μεγαλώνει η καρδιά του. Όταν κανείς ανοίγει τον εσωτερικό του κόσμο και στους άλλους βιώνει αυτό που στην Εκκλησία ονομάζεται συγχώρεση.  Η συγχώρεση δεν είναι μία παθητική στάση, αλλά είναι ένα άνοιγμα καρδιάς όπου χωράει και ο άλλος, όπου μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του, να συνυπάρξουμε.

Εύχομαι η σύναξη των Αγίων Αποστόλων να αποτελέσει για εμάς έμπνευση, ώστε και εμείς να μαζευόμαστε για να είμαστε συναθροισμένοι στον ίδιο τόπο, αλλά να συνυπάρχουμε δημιουργικά και προοδευτικά,  νοιαζόμενοι πολύ απλά ο ένας για τον άλλο. Όποιος νοιάζεται για τον άλλο, νοιάζεται για τον εαυτό του. Όποιος ενδιαφέρεται για τον αδύνατο γίνεται πραγματικά δυνατός. Όποιος πτωχεύει για τον πένητα, γίνεται πραγματικά πλούσιος».

Ακολούθως στην γραφική αυλή του Ναού με την καταπληκτική θέα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευλόγησε τους άρτους και ελ μέρους των κατοίκων του χωριού προσεφώνησε και καλωσόρισε ο εξυπηρετών Εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης Σουφλερός και η Πρόεδρος του χωριού κ. Ιωάννα Αντωνίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Βουλευτής ΚΚΕ Αθηνών κ. Αθανάσιος Παφίλης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Πίτσι, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, Διοικητής του Α.Τ. Μακρακώμης Γεώργιος Σταθοκώστας, η Πρόεδρος του χωριού κ. Ιωάννα Αντωνίου, καθώς και αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ