Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε στον τόπο της ασκήσεώς του ο Όσιος Νικήτας, ο Άγιος που έζησε τον  11ο αιώνα στο ασκητήριο, που βρίσκεται στην περιοχή Μιχαίικα, κοντά στην Παναγία την Καλαμιώτισσα. Εκεί σε ένα σπηλαιώδες κογχάριο έζησε ο Όσιος προσευχόμενος “μηδέποτε κοιμηθείς ἤ καθευδήσας ἐξεπίτηδες”, έχτισε ναό και κελιά, καθώς γύρω του είχαν μαζευτεί πολλοί ασκητές, και εκεί κοιμήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1079.

Έτσι, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, 940 χρόνια μετά την κοίμηση του Οσίου, τελέσθηκε στον τόπο της ασκήσεώς του πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί για την αποκατάσταση του ασκητηρίου, ώστε να αναδειχθεί και να γίνει προσβάσιμο, και να γνωρίσουν οι πιστοί τον τόπο, όπου έζησε ένας Άγιος εκ της χορείας των Βοιωτών Αγίων.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης. Ενώ την ακολουθία της αρτοκλασίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε στους πιστούς από το Κυριάκι που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, Χρόνια πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες του Οσίου Νικήτα.