Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων  στο χωριό Κομπίτσι.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Κύριος έκανε Μαθητές Του ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να μην είχαν τις  θύραθεν γνώσεις, είχαν όμως καθαρή καρδιά και ταπείνωση. Οι δώδεκα Μαθητές, οι Εβδομήκοντα και έπειτα οι Αποστολικοί Πατέρες κήρυξαν, κατά την εντολή του Χριστού, στα πέρατα της οικουμένης το Ευαγγέλιο της αληθείας και της ελπίδος. Η πίστις των στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και η βοήθεια του Παρακλήτου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η περισσότεροι εκ των Αγίων Αποστόλων μαρτύρησαν με σταυρικό θάνατο.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι σε κάθε άνθρωπο γεννάται το ερώτημα, αν ο Θεός ως παντοδύναμος, θα μπορούσε να ευαγγελίσει όλους τους ανθρώπους επί της γης, με έναν Του μονάχα λόγο, χωρίς δηλαδή τους Αποστόλους και τους σημερινούς διαδόχους τους, τους Επισκόπους. Η απάντηση φυσικά είναι καταφατική. Όμως ο Χριστός καθιστά τον καθένα μας συνεργό Του  στο έργο της σωτηρίας. Εξ αγάπης Εκείνος θέλει την συμμετοχή και την διακονία του ανθρώπου προς τον αδελφό του.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην εποχή μας υπογράμμισε την μεγάλη του χαρά, καθότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε πνευματικό “συναγερμό”. Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως νέοι σε ηλικία,  συνειδητοποιούν ότι μοναδική απαντοχή τους είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του.  Από την άλλη, η παγκοσμιοποίηση εννοεί την θρησκευτική πίστη, υπό το πρίσμα του συγκρητισμού με την μόνιμη επωδό ότι τάχα όλες οι θρησκείες στον ίδιο Θεό πιστεύουν. Επίσης το ανθρώπινο πρόσωπο αποϊεροποιείται και ευτελίζεται, αλλά και  η ταυτότητα, η ιστορία και οι παραδόσεις του Έθνους μας καταργούνται.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς οι Άγιοι Απόστολοι  να είναι οι οδοδείκτες στην ζωή τους.