Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019»ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 DSC04633
Με γενικές κωδωνοκρουσίες, από όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας, αποχαιρέτισαν χθες Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, Κλήρος και Λάος την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου η οποία, μετά από την πενθήμερη παραμονή της στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, αναχώρησε για το Άγιο Όρος και την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου και φυλάσσεται.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Δισαρχιερατική θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, τους οποίους πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ, πατέρες της Ιεράς Συνοδείας του και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε ο Πανοσ. Καθηγούμενος π. Εφραίμ, αναφερόμενος στους Αγίους Αποστόλους, οι οποίοι ως διάδοχοι του Χριστού αποτελούν αστείρευτη πηγή ελπίδας για τους πιστούς. Τόνισε δε ότι, εμείς οι Κορίνθιοι πρέπει να έχουμε ως πρότυπό μας τον Απ. Παύλο και οφείλουμε να ομοιάσουμε σε Αυτόν.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια για μια ακόμη φορά τον Πανοσ. Γέροντα π. Εφραίμ και την Ι. Συνοδεία του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και έφεραν την Τίμια Ζώνη προς ασπασμό, ευλογία και αγιασμό της τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσης, παρακάλεσε τον Γέροντα Εφραίμ και την Συνοδεία του να ενθυμούνται στις προσευχές τους την Τοπική μας Εκκλησία.      
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Δέηση ενώπιον της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και στην συνέχεια η Αγία Ζώνη και το Ι. Λείψανο του Απ. Παύλου, μεταφέρθηκαν από όλους μαζί στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στις Φυλακές, στο Νοσοκομείο, στην Σχολή Μηχανικού και στα γραφεία της Διώρυγας.