Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου, υπό την αιγίδα και προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, γενική ιερατική σύναξη της Τοπικής Εκκλησίας όλης της Βοιωτίας, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία των κληρικών μεταξύ τους, την καθοδήγηση από τον Σεβασμιώτατο σε πνευματικά και πρακτικά ζητήματα, καθώς και τον προβληματισμό πάνω σε ποιμαντικά ζητήματα, όπως της χρήσης των ψηφιακών μέσων κατά την ενάσκηση της ποιμαντικής διακονίας,  που ήταν και το θέμα της κεντρικής εισηγήσεως.

Κύριος εισηγητής ήταν ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου, με θέμα: «Πολίτες στο διαδίκτυο-Ποιμένες στον κόσμο. Η Ιερωσύνη, εικονική πραγματικότητα και η ποιμαντική διακονία».
Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε μια εποχή με τη ραγδαία εξάπλωση των Μέσων Επικοινωνίας, η Εκκλησία καλείται στον ψηφιακό πλέον κόσμο να μεταφέρει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον Ευαγγελικό Λόγο, εφιστώντας στους κληρικούς την προσοχή στους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το διαδίκτυο δεν υποκαθιστά ούτε την ποιμαντική της Εκκλησίας μας που γίνεται δια ζώσης ούτε τις Ιερές Ακολουθίες της.