Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος.

Την Κουρά μίας ακόμα νέας Μοναχής τέλεσε την Πέμπτη 27/6, στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Πηλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για την Μοναχή Χρυσοστόμη, κατά κόσμον Ιουλία Καπασακαλίδου, 33 ετών, με σπουδές στα οικονομικά, η οποία έλαβε το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα, μετά από πέντε χρόνια δοκιμασίας και ανέλαβε την Ηγουμενία της Μονής.

Στην Κουρά παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος (της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας), ενώ συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος, πολλοί Κληρικοί μας, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος και πλήθος προσκυνητών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της Μονής, ύστερα από μακρά περίοδο ερημώσεως, ενώ εξήρε την καθοριστική συμβολή του Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου στην εξέλιξη αυτή και επισήμανε ότι «το σημερινό αποτέλεσμα είναι καρπός προσευχής ψυχών, που ποτέ δεν ξέχασαν την Παναγία την Λαμπηδόνα, που πονούσε η ψυχή τους για την ερήμωση της Μονής. Τα πράγματα εξελίχτηκαν με θαυμαστό τρόπο, που αποδεικνύει ότι, όταν αφεθούμε στα χέρια του Θεού, Εκείνος αναλαμβάνει να δώσει λύση…».
Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, επίσης και στην συμβολή του Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσοστόμου, στην νέα σελίδα της ιστορίας της, ο οποίος φέρει πάνω του την αγιασμένη Αγιορείτικη παράδοση. Τόνισε ότι το μικρό αυτό Μοναστήρι, «με ζωντανή την παρουσία της Παναγίας, θα δίνει δύναμη στους προσκυνητές, χαρά στους κατοίκους της γύρω περιοχής, θα κοσμεί την μοναστική ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα αποτελέσει έναν από τους πύργους που φυλάσσουν την Ιερά μας Μητρόπολη, μέσα στους οποίους συνεχίζεται απρόσκοπτα η παράδοση της προσευχής και της ζωντανής μοναχικής ασκήσεως».
Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ευχήθηκε πατρικώς στην νέα Μεγαλόσχημη Μοναχή και Ηγουμένη Χρυσοστόμη να έχει δύναμη και να κρατά ενωμένη την αδελφότητα, βλέποντας στο πρόσωπό του τον πατέρα και συμπαραστάτη της. 

Εκ του Γραφείου Τύπου.