Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


DSC03389
Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος, την 16η Ιουνίου 2019, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα, τελέσθηκε πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και εξήγησε τους λόγους που οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν μετά την Θ. Λειτουργία να τελείτε ο Μέγας Εσπερινός, ο οποίος είναι ένας «ύμνος» για το Άγιο Πνεύμα, που γεμίζει τις ψυχές των πιστών από αγαλλίαση και ευφροσύνη. Συν τοις άλλοις, ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει.
Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας, στον οποίον προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.