Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Προγαμιαίες σχέσεις.

Η Εκκλησία και ο ίδιος ο Θεός από αγάπη προς τον άνθρωπο ευλόγησε τη σχέση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας έχει το Μυστήριο του γάμου, το οποίο και προστατεύει τον άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα τον οδηγεί στη σωτηρία του.
Το ποσοστό των ανθρώπων που είναι υπέρ των σχέσεων εκτός του γάμου, διακατέχονται από ένα πνεύμα «μη υπευθυνότητας», αρέσκονται μόνο στο ηδονικό μέρος της σχέσης προς ευχαρίστηση και όχι στην πραγματική αγάπη, διότι ανά πάσα στιγμή αφήνουν τον σύντροφο για κάποιον άλλον. Η λέξη αγάπη συνδέεται με το Μυστήριο του γάμου, διότι μέσα στο Μυστήριο του γάμου έχουμε τη θυσία. Εκτός γάμου η αγάπη μετατρέπεται σε συμπάθεια ή συμφέρον. Τέλος οι άνθρωποι αυτοί αφήνουν απ’ έξω από τη ζωή τους το Θεό δείχνοντάς Του, την αποστροφή τους στο μυστήριο του γάμου. Επίσης εκμηδενίζουν την αξιοπρέπειά του ανθρώπου με το να γίνονται από άνθρωποι – πρόσωπα, σε αντικείμενα της εφήμερης ευχαρίστησης.