Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΗΜΕΡΟ (20 και 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΝΑΞΟΥ ``ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΟΛΙΤΙΣΣΗΣ.``

       Σύμφωνα με πολύ παλαιά παράδοση κατά την εορτή των Εισοδίων πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου.
       Στα πλαίσια αυτά το απόγευμα της Τρίτης 20-11-2018 μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου (όπου φιλοξενείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ) στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Παναγίας και εκεί τελέσθηκε κατά το έθος ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, ο οποίος και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Προ του ``Νυν απολύεις….`` ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε τους προσκεκλημένους για την πανήγυρη Ιεράρχες, και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον χοροστατούντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική Εορτή. Ακολούθησε η Μικρά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και μετά το πέρας της Παρακλήσεως Ιερά Αγρυπνία μέχρι της πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης.
       Την Τετάρτη 21-11-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία των Στρατιωτικών Αρχών του νησιού. Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του νησιού, καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών - μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με τις γαλανόλευκες σημαίες κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων.