Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η Εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Ανδρέα Ελευθερών.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό μετόχι του Ρωσικού μετοχίου του Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τις εορτής προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Παπαδάκη και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Γ.Α.Ε π. Αθανάσιος Παπαδάκης αναφερόμενος στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα. Μετά το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα.
Στις λατρευτικές συνάξεις παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, ενώ πλήθος πιστών συνέρευσαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες προς τον Φιλάνθρωπο Θεό του εορτάζοντος Αγίου.