Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Εόρτιες εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εις Ηράκλειο - Λαγκαδά.

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθος πιστών, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 01-02 Δεκεμβρίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο περικαλλή Ναό του Οσίου εις την περιοχή του Ηρακλείου-Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θαυμαστό και απλό βίο του Οσίου Πορφυρίου, εστιάζοντας στην συνεχή του παρουσία καθώς και στην καθαρή καρδιά του γεγονός που αξίωσε να δει τον Θεό, ενώ παράλληλα έκανε και αναφορά στο ιστορικό των θυρανοιξίων του περικάλλους αυτού Ιερού Ναού, από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (4 Οκτωβρίου 2015), καθώς και στα Εγκαίνια, τα οποία τελέσθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (10 Μαΐου 2016).
Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις την Ιερά Γυναικεία Μόνη της Παναγίας Θεοσκεπάστου-Σοχού, όπου και ετέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου-Αγίου Όρους Γρηγορίου Ιερομονάχου, ευχόμενος την εξ ύψους παρηγορία στην Καθηγουμένη αυτής, Γερόντισσα Ευσεβία μοναχή και την συνοδεία της, ενώ νωρίτερα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας, με τα οποία και αντάλλαξε απόψεις ευρύτερου θεολογικού περιεχομένου, ενημερώθηκε για τις τελευταίες επιστημονικές δράσεις της, όπως είναι η οργάνωση του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Εργαστηρίου, καθώς επίσης συζητήθηκε και το πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας, όσον αφορά την διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, ενώ τέλος εδέχθη ως ανάμνηση της συναντήσεως αυτής, μία σειρά από όλες τις εκδόσεις της Αγιορειτικής Εστίας.
Την κυριώνυμο λαμπρά ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην Κυριακάτικη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο και υπερπλήρωσε τον Ναό παρακολουθώντας με υποδειγματική τάξη τα τελούμενα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή τονίζοντας ότι «ελέησον με, θα πρέπει να το λέμε καθημερινά μέσα από την ψυχή μας, γνωρίζοντας ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είναι συνέχεια κοντά μας και ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει από την αμαρτία και την φθορά,».
«Σήμερα στην ζωή μας, έχουμε μεγάλη ανάγκη τις σωστές και αληθινές αναζητήσεις, οι οποίες θα μας χαρίσουν τις πραγματικές χαρές» σημείωσε εν συνεχεία του λόγου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «θα πρέπει να απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια προς τον Κύριο και μέσα από το «Ελέησον με», να καταφέρουμε να βρούμε το δρόμο εκείνον που οδηγεί στην Σωτηρία και την Αιώνιο Ζωή, παύοντας οριστικά τον εσωτερικό εγωισμό μας και την ταύτισή μας με την διαφθορά και την αμαρτία».
Καταλήγοντας υπογράμμισε το καλό παράδειγμα του βίου του Οσίου Πορφυρίου, το οποίο και θα πρέπει να είναι οδηγός του καθενός ώστε να καταφέρει να γίνει άνθρωπος του Θεού, έχοντας αληθινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ειλικρινή επικοινωνία με τον Θεό-Πατέρα μέσα από την Προσευχή», ενώ ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους, μέσα από την σωστή πνευματική προετοιμασία της περιόδου αυτής, να μπορέσουν να βιώσουν το αληθινό νόημα και τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων, τα οποία και είναι μηνύματα αλήθειας και αγάπης, χωρίς υποκρισίες και σκοπιμότητες, που δυστυχώς παρατηρούνται παρόλο την μεγάλη κοσμική προετοιμασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο».