Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η εορτή του Οσίου Νίκωνος του ''Μετανοείτε'' στη Μάνη.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμηθηκε στη Μάνη στις 25 και 26 Νοεμβρίου, η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νίκωνος του <<Μετανοείτε>> φωτιστού και προστάτου της Μάνης και πάσης Λακωνίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25/11, το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο και με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και μεγάλου αριθμού ευσεβών χριστιανών.
Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 26/11, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θείας Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο. Στη Θεία Λειτουργίας έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, ο πολιτευτής του νομού Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.