Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Μαλακώντα του Δήμου Ερετρίας.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 ετελέσθη ο  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, Εφημέριου Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, του Οικον. Κυριακού Κοκκάλα, Εφημέριου Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου και του Αρχιμ. Θεαγένους Κόλλια, Εφημέριου της Ενορίας Μαλακώντα, καθώς και πολλών πιστών,  που προσήλθαν να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο, μεταξύ των οποίων και η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία  της Ιεράς Εικόνος και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα, την οποία  πλαισίωσαν και ελάμπρυναν τα μέλη του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ευβοίας, ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές στολές τους.

Την κυριώνυμη ημέρα  της πανηγύρεως, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ετελέσθη ο Όρθρος στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και της εν συνεχεία τελεσθείσης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποία κήρυξε και τον θείο λόγο.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, ο Οικόν. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, Εφημέριος Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας, ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Παρούσα και πάλι η Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Λ.Ν.Ε. Ευβοίας κ. Νικόλαος Γουρνής, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μαλακώντα.

Στο Αναλόγιο έψαλαν πολλοί ιεροψάλτες, τους οποίους διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Ευάγγελος Πολύχρονος, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.