Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στον εσπερινό στο ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως Σωτήρος - Αγίου Πορφυρίου ο Αρχιεπίσκοπος.

1.12.2018     Ώρα ανάρτησης: 10:37:38 PM
Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον εσπερινό στο ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα, κληρικοί και λαϊκοί.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ζωή, στην προσωπικότητα και στο έργο του Αγίου Πορφυρίου, τονίζοντας πως είναι χρέος μας να καταθέσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την συγγνώμη μας προς τον άγιο που, όπως κάθε άγιος, πικράθηκε και πληγώθηκε από τον κόσμο και από κάθε λογής σκοπιμότητες, ενώ μίλησε και για την γνωριμία του Αρχιεπισκόπου με τον άγιο. «Πιστεύω ότι η ευχή που σας έδωσε ο άγιος Πορφύριος σας ακολουθεί» υπογράμμισε ο Επίσκοπος Θεσπιών απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο σημαντικό κοιωννικό έργο της Αρχικεπισκοπής που επιτελείται στους χώρους που έζησε και διακόνησε ο άγιος Πορφύριος. Επεσήμανε, επίσης, ότι «είμαι βέβαιος πως ο άγιος σας ευλογεί, Μακαριώτατε, και σήμερα τις δύσκολες μέρες σας δίνει την ευχή του, δύναμη και παρηγοριά. Θα έλεγα ότι σας λέει, Μακαριώτατε μου, αδελφέ μου, παιδί μου, συνέχισε να διακονείς τον λαό του Θεού, να πηγαίνεις μπροστά, να ανοίγεις δρόμους, να έχεις οράματα, να είσαι ρηξικέλευθος».

Αύριο το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας, που είναι κοντά στο Αλιβέρι. Εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο Κελί του στα Καυσοκαλύβια. Η αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2013.

Το μετόχι του Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι βρίσκεται στην Κοινότητα Μαλακάσας. Τα κτήρια του Μετοχίου άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Ο ναός θεμελιώθηκε στις 26-2-1990 κατόπιν αδείας του επιχωρίου μητροπολίτου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ο σκελετός του, από οπλισμένο σκυρόδεμα, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντα. Όταν εκοιμήθη ο Γέροντας (2-12-1991) έλειπε μόνον ο τρούλος.