Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ.

Ανήμερα το απόγευμα της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.
Στην ακολουθία του εσπερινού μετείχαν μεταξύ του πλήθους των ενοριτών και υπάλληλοι των παιδικών σταθμών του δήμου Λαρισαίων. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφερόμενος στην εορτή του προστάτη του νηπίων μίλησε για την ιδιότητα του παιδαγωγού, τονίζοντας την σημασία του ως λειτουργήματος και όχι ως επαγγέλματος. Αρχικά, ανέφερε έναν πιθανό λόγο που επιλέχθηκε ένας ασκητής ως προστάτης των παιδιών, καθώς το να ασχοληθεί κάποιος αποτελεσματικά με την ηλικία αυτή απαιτεί πλήρη αφοσίωση σώματος και πνεύματος, εφόδια που αποκτά κάποιος κυρίως μέσω της άσκησης. Έπειτα, τόνισε πώς ο σωστός παιδαγωγός καλείται να μην αρέσκεται αποκλειστικά στην μόρφωση και την συνεχή επιμόρφωση, αλλά να διακατέχεται από εγκάρδια ενασχόληση με τους νέους, ώστε να αποφύγει την μετατροπή της υγιούς καθημερινότητας σε μια κουραστική ρουτίνα. Εξάλλου, είναι εκείνος που ύστερα από το γονεϊκό πρότυπο ασκεί ισχυρή επίδραση στα παιδιά λόγω του άφθονου χρόνου που περνά μαζί τους. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών, ο Άγιος Στυλιανός να τους ενδυναμώνει στο έργο τους και να προστατεύει τους νέους ανθούς της κοινωνίας μας.