Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 9η ΜΕΡΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018’’ (9η ημέρα) στον Ιερό Ναό μας.
Μετά τις ακολουθίες των παρακλητικών κανόνων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Υπομονής, ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο με θέμα: “Η πάλη του ανθρώπου με το Θεό”, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.
Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο περιστατικό της Παλαιάς Διαθήκης, σύμφωνα με το οποίο ο Πατριάρχης Ιακώβ πάλευε με τον Θεό ή καλύτερα ο Άσαρκος Λόγος πάλευε με τον Ιακώβ όλη την νύκτα μέχρι το πρωί. Οι αγιογράφοι έχουν παρουσιάσει αυτό το σύμπλεγμα των δύο να παλεύουν.
Στη συνέχεια ερμήνευσε Χριστολογικά αυτό το γεγονός, ότι αυτό δηλώνει την προσευχή του ανθρώπου στον Θεό, την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, η οποία εκδηλώθηκε πλήρως με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, τον διάβολο και τον θάνατο.
Και σήμερα οι άνθρωποι παλεύουν με τον Θεό, θέτουν διάφορα αγωνιώδη ερωτήματα, ενδεχομένως Τον αμφισβητούν, αναζητούν τον Θεό, αλλά και ο Θεός τους προετοιμάζει κατάλληλα για την ένωση μαζί Του.
Αυτή η πάλη των ανθρώπων με τον Θεό γίνεται ποικιλοτρόπως. Οι ασκητές προσεύχονται στον Θεό για όλο τον κόσμο. Οι ιερείς στην θεία Λειτουργία προσεύχονται για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη της βοηθείας του Θεού. Οι άγιοι που γνώρισαν την αγάπη και το έλεος του Θεού Τον αναζητούν, όταν υποστέλλεται αυτή η Χάρη. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες δοκιμασίες, ασθένειες, ανασφάλειες, αδικίες, αποδίδουν στον Θεό την αιτία όλων αυτών των προβλημάτων. Όσοι δεν γνώρισαν τον Θεό ή Τον αγνοούνή δεν πιστεύουν θέλουν να Τον γνωρίσουν
Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε ότι ο Θεός όπως φαίνεται στην περίπτωση του Ιακώβ, θέλει να παλεύει με τον άνθρωπο. Και όπως τότε ευλόγησε τον Ιακώβ, έτσι κάνει κάθε φορά.
Γι’ αυτό πρέπει να προσευχόμαστε με πίστη στον Θεό, να Του λέμε όλα τα προβλήματα μας, να Του ανοίγουμε την καρδιά μας και Εκείνος θα μας αποκαλύπτεται μέσα από τις δοκιμασίες μας, γιατί είναι Θεός αγάπης, ελέους και φιλανθρωπίας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ποικίλα ερωτήματα στον Σεβασμιώτατο και αντιστοίχως να τους δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις.
Η 9η ημέρα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”, ολοκληρώθηκε με την Κατανυκτική Αγρυπνία, στην οποία λειτουργός ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπάτων.
Έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Συμεών Σβανάς και οι Λαμπαδάριοι κ.κ. Χαράλαμπος Χωραΐτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Δημήτριος Κορρές και Κωνσταντίνος Λαντζόπουλος.