Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β'.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο Γύθειο το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου  Β' του Κορακίτη.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος προέστη στο Ιερό Μνημόσυνο.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης μίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.
Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' ευχαρίστησε τους αδελφούς Αρχιερείς, καθώς και όσους παρέστησαν στην ημέρα μνήμης και τιμής του προκατόχου του.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο προσευχόμενο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχη του.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Φιλιππάκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα  Τζανετέα, ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, η πρώην Βουλευτής Λακωνίας κα Πατριανάκου,  ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, η Διοικητής του 3ου Τάγματος (ΚΕΕΜ) Γυθείου, αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο  Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, επιπυραγός κ. Γράφακος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.
Το απόγευμα του Σαββάτου, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου στην Ι.Μ. Παναγίας Πλατυτέρας στα Καλύβια Γυθείου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'.