Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

"ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αναγνωστόπουλου και θέμα της ομιλίας του “Παράτεινον το έλεός σου τοις γινώσκουσί σε...", ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018», χρονικής διάρκειας 22 ημερών (από 7 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό μας, με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο π. Στέφανος αρχικά ανέλυσε θεολογικά τον ψαλμικό στίχο “Παράτεινον το έλεός σου τοις γινώσκουσί σε..." και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφαλαιώδες θέμα της πνευματικής συνέπειας με βάση τις εντολές του Ευαγγελίου. “Ελεημοσύνη, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη είναι η αρχή της κατά Χριστόν ζωής”, είπε. “Το επιστέγασμα όλων των πνευματικών προσπαθειών είναι η προσευχή και η μυστηριακή ζωή”. Αναφέροντας πολλά παραδείγματα από την ανεξάντλητη εμπειρία του, εξήγησε με απλά λόγια, το πώς ο πιστός με ταπείνωση και επίγνωση της αμαρτωλότητάς του, μπορεί να δεχθεί την ενοίκηση του Αγίου Πνεύματος στη συντετριμμένη και τεταπεινωμένη καρδιά του.
Ο ομιλητής στον επίλογο του έδωσε στο πυκνό ακροατήριό του να συνειδητοποιήσει την ευθύνη που έχει έναντι της αγάπης του Θεού και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να ζήσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του, προκειμένου να ευαρεστήσει το Θεό με τα έργα της μετανοίας του και της απόλυτης εμπιστοσύνης στο πανάγιο θέλημά Του.
Ο επίλογος των φετινών “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018” έγινε από τον π. Ματθαίο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς, που καθημερινώς και ανελλιπώς έδιναν το παρόν σε όλες τις καθημερινές εκδηλώσεις, τους δεκάδες εθελοντές, που για μεγάλο χρονικό διάστημα προ της ενάρξεως των εκδηλώσεων και κατά τη διάρκειά τους, προσέφεραν ανιδιοτελώς την πολύτιμη βοήθειά τους και τέλος τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, που κυριολεκτικά εκδαπανήθηκαν για την επιτυχία των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων. Ευχή όλων, όλα όσα ακούστηκαν να μην γίνουν αναμνήσεις, αλλά πνευματικοί οδοδείκτες “μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες εἰς τὴν ἑνότητα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ” (Εφ. 4,13)
Όλοι πλέον, αναμένουμε με πολύ υπομονή και προσευχή τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».