Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

"ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018"22η ΗΜΕΡΑ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ.

Πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας ημέρας των πολυήμερων εορταστικών ενοριακών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018".
Πλήθος πιστών κατέκλεισε τον Ιερό Ναό προκειμένου να μετάσχει των αχράντων μυστηρίων, να ευχαριστήσει την υπέρμαχο στρατηγό του έθνους μας Υπεραγία Θεοτόκο, η σκέπη της οποίας μας έσωσε από θανάσιμους εχθρούς και να ασπαστεί τα χαριτόβριτα ιερά λείψανα των Αγίων Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος, Παταπίου και Υπομονής.
Στη λειτουργικό κήρυγμα του ο π. Ματθαίος, μεταξύ άλλων είπε: "Σε μια εχθρική εισβολή αναφερόταν τόσο η σημερινή ευαγγελική περικοπή και η μεγάλη εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο θάνατος και οι σύμμαχοί του αρρώστια και πόνος από τη μια και ο ορατός εκ δυσμών εχθρός του ιταλογερμανικού άξονα από την άλλη αντιστοίχως εισέβαλαν ο πρώτος στο ανθρώπινο γένος μέσω της πτώσεως και ο άλλος εχθρός μέσω της αλλαζονίας και της κατακτητικής επιθυμίαςε. Απέναντι και στους δύο αυτούς εισβολείς, ο ορθόδοξος έλληνας αντέταξε την πίστη του στο νικητή του θανάτου Αναστάντα Χριστό και την θυσιαστική αγάπη του στην πατρίδα".
Σε άλλο σημείο τόνισε: "Και η χώρα μας σήμερα είναι "αιμορροούσα". Έχασε την ζωντάνια της από την απουσία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών της, τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό με την ελπίδα μιας καλύτερης σταδιοδρομίας. Έχασε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, στην προσπάθειά της να καλύψει τις οικονομικές οφειλές της απέναντι στα διεθνή ταμεία και τις τράπεζες. Έχασε τη νιότη της, από την υπογεννητικότητα και μεταβάλλεται αργά αλλά σταθερά σε μία χώρα γερόντων. Έχασαν οι πολίτες της τη χαρά, τη γαλήνη, το εισόδημά τους από την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την ανομία.
Αλλά και η κοινωνία μας δεν μοιάζει με την κόρη του Ιαείρου; Κάποτε ήταν νέα, αγνή, ανθρώπινη. Σήμερα είναι ημιθανής. Η πολιτιστική αλλοίωση που καθημερινά υφίσταται, η κοινωνική αποδιοργάνωση, τα νέα δήθεν προοδευτικά νομοσχέδια που αθρόα ψηφίζονται σημαδεύοντας την οικογένεια και το γάμο, οι ιδεοληψίες απέναντι στην παιδεία και την διεκδίκηση του δικαίου, η αναξιοκρατία και τέλος, η απογοήτευση που έχει καταλάβει τις ψυχές των συμπολιτών μας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Τελικά, η θεραπεία και η ανάσταση πώς θα έρθουν; Μόνο με το σωτήριο άγγιγμα της χώρας μας στο ιμάτιο του Σωτήρος Χριστού. Όσο κι αν συνθλίβουν την πατρίδα μας οι ξένες δυνάμεις και τα διεθνή συμφέροντα, μπορεί και επιβάλλεται να προσεγγίσει τον Ιησού, να του απλώσει ικετευτικά το χέρι της στον μόνο αληθινό σύμμαχό της και να δεχθεί την σωτήρια μετακένωση της θεϊκής δυνάμεώς Του στο σώμα της. Μόνο με την χάρη Του και την αγάπη Του μπορούμε να βρούμε την εθνική θεραπεία μας και η αιμορροούσα πληγή να σταματήσει. "Η παις εγείρου", είπε ο Χριστός στο νεκρό παιδί του Ιαείρου. Και εκείνο ξύπνησε από τον ύπνο του θανάτου. Εάν και οι άρχοντες του τόπου καλέσουν τον Χριστό στην πνευματικά νεκρή κοινωνία μας, χωρίς να υπολογίζουν τα σχόλια και τις αντιδράσεις των ψευδοπροοδευτικών, θα προκύψει η ανάστασή της".
Και ο ομιλητής κατέληξε στα συμπεράσματα: "Ο μεγάλος εχθρός της ορθόδοξης πίστεως και της πατρίδος μας είναι ο αδρανής έλληνας, ο αδιάφορος, ο αδιάβαστος, ο ευμετάβλητος, ο ανώριμος, ο οποίος διαμορφώνει την άποψή του από την τηλεόραση, και από την κακή χρήση του υπολογιστή. Ο άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, του ευρώ, χάριν του οποίου μπορεί να αρνηθεί αξίες και ιδανικά.
Ο ορθόδοξος έλληνας έχει μια διαχρονική αποστολή. Να καταστήσει κοινωνό του ορθόδοξου και ελληνικού τρόπου ζωής τον άνθρωπο όπου γης. Γιατί η ορθοδοξία μετασχημάτισε τον ελληνικό πολιτισμό σε έναν τρόπο ζωής που είναι στον αντίποδα της μαρξιστικής μαζοποίησης της κοινωνίας, της καπιταλιστικής αποθέωσης του ατομισμού και της φασιστικής υποτίμησης του προσώπου. Αυτός ο τρόπος ζωής είναι ο Θεανθρώπινος, που μέσα στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, νικά το θάνατο, την αμαρτία και μεταβάλλει τον χοϊκό άνθρωπο σε άγιο, αθάνατο και κατά χάρη θεό. Αυτή την παρακαταθήκη παραλάβαμε από τους πατέρες μας και αυτή οφείλουμε να διδάξουμε και να μεταγγίσουμε στα παιδιά μας".
Ακολούθησε Δοξολογία επί τη εθνική εορτή, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, φορέων του Δήμου και αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων με την ελληνική σημαία.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την τέλεση στις 6,00 μ.μ. του Εσπερινού και των ιερών Παρακλήσεων των Οσίων Παταπίου και Υπομονής και στις 7,30 μ.μ. με την ομιλία-συζήτηση του στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού και προσκεκλημένο τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο.