Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΗ, ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.


27 καί 28 Ὀκτωβρίου 2018

Λαμπροφόρος και πάνδημος ήταν και ο εφετινός εορτασμός της Μνήμης των, εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων κατά το έτος 1824, Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό τους, ο οποίος έχει ανεγερθεί στη νοτισμένη με το μαρτυρικό αίμα τους γη και σεμνύνεται για τον πολύτιμο θησαυρό του, τις Τίμιες Κάρες των Αγίων.

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου υποδέχθηκε με πνευματική χαρά τους ευλαβείς προσκυνητές των Αγίων της. Τους πολλούς Κληρικούς που προσήλθαν και από τις δύο Επαρχίες της, Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο, καθώς και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και άλλες Μητροπόλεις της Κρήτης, τους πολυάριθμους φιλάγιους και φιλογενείς πιστούς του ευλογημένου χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας, καθώς και τους υψηλούς προσκεκλημένους της, οι οποίοι με ευγένεια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και λάμπρυναν με την παρουσία τους την Πανήγυρη. Δύο εκλεκτοί Ιεράρχες του Πάνσεπτου Οικουμενικού Θρόνου συμμετείχαν, μαζί με τον Ποιμενάρχη μας, σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Εορτής των Αγίων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, μέλος και αυτός, όπως και ο Επίσκοπός μας, κατά την τρέχουσα περίοδο, της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, καθώς και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, η οποία συνδέεται ιστορικά με την κρητική οικογένεια των Βλατάδων, μέλη της οποίας ήταν και οι Άγιοι Τέσσερεις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου.
Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, το Σάββατο 27η Οκτωβρίου 2018, χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο. Παρέστη ο εκ Χανίων Εντιμολ. κ. Σπυρίδων Λιονάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τούς Αρχιερείς, τους Κληρικούς και τον λαό του Θεού.
Το πρωΐ της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου 2018, ανήμερα της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, και συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου. Όπως και κατά τον Εσπερινό, έτσι και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί, με πρώτον τη τάξει τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, εκ Προσώπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, απένειμε το υψηλό Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον πολιό και πολυσέβαστο π. Κωνσταντίνο Αστρινάκη, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμηθεί και να προβληθεί ως υπόδειγμα η πολυετής και εύορκος ιερατική διακονία του στον αμπελώνα της τοπικής Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, Διευθυντήν της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Κρήτης, ο Ταξίαρχος κ. Γρηγόριος Κοκολάκης, Διοικητής της «5ης Μεραρχίας Κρητών» και οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.
Το εσπέρας της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, και στη συνέχεια η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν, ανταποκρινόμενοι φιλαδέλφως στην πρόσκληση του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιο Καραχάλιο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος. Στην Λιτάνευση έλαβαν μέρος οι Αρχές του τόπου μας, τιμητικό Άγημα του 547 Α/Μ Τάγματος Πεζικού, η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, οι Εθελόντριες και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από τους Παραδοσιακούς Συλλόγους το Λύκειο των Ελληνίδων, τα «ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» και οι «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ».
Κατακλείοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους Άρχοντες του τόπου, το Στρατό, την Αστυνομία, τους φορείς και τους συλλόγους, τον ευγενή και φιλόχριστο λαό, και γενικά σε όλους όσοι με την παρουσία τους, αλλά και με τον κόπο της αγάπης τους, συμμετείχαν στον εορτασμό της Ιεράς Μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου.