Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Υπέρ Πατρίδος Πεσόντες Ιερολοχίτες από τον Αρχιεπίσκοπο.

30.10.2018     Ώρα ανάρτησης: 1:30:40 PM
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Υπέρ Πατρίδος Πεσόντες Ιερολοχίτες, στο μνημείο του «Ιερού Λόχου», στο Πεδίο του Άρεως τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Παρέστησαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλια Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΣ, ανώτατοι Αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, κλήρος και λαός, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών μετέφερε στον ηρωικό χώρο την βαλσαμωμένη καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη που φυλάσσεται στον ιστορικό ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ιερός Λόχος, άλλωστε, ήταν στρατιωτικό σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη Φωξάνη, πόλη στα όρια της Μολδαβίας με τη Βλαχία, στα μέσα Μαρτίου του 1821 και συγκροτήθηκε από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας και της Οδησσού. Ήταν η πρώτη οργανωμένη στρατιωτική μονάδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του ελληνικού στρατού γενικότερα. Ο Υψηλάντης πίστευε πως οι νεαροί αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ψυχή του στρατού του.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Ιερολοχίτης, επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος (ε.α.) κ. Κόρκας Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Λόχου, ενώ στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του «Ιερού Λόχου» και ακολούθησαν προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «ήταν μία συγκινητική εκδήλωση από την πρώτη γραμμή μέχρι την τελευταία. Ήταν, άλλωστε, πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι η βαλσαμωμένη καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, που βρίσκεται στον ναό της οδού Στησιχόρου ήρθε σε αυτόν τον ηρωικό χώρο».

Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του που ήταν παρόντες άνθρωποι οι οποίοι «είχαν προσφέρει στην διοργάνωση, στον σχεδιασμό και στο έργο του Ιερού Λόχου στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα», ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, αλλά και τον ομιλητή αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα.