Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Στον Βόλο η Παναγία Σουμελά.


 Ιστορικό γεγονός για την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση στην πόλη μας της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας καί εφόρου του Ποντιακού Ελληνισμού, που φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, στο όρος Βέρμιο, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας.

Την σεπτή Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά θα κομίσει την Δευτέρα 5/11, στις 5.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και θα την υποδεχθεί ο Σεβ.  Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου καί του φιλάγιου λαού της Μητροπόλεώς  μας.
Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, μετά τον οποίο, στις 9μ.μ., θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο.
Από την επομένη, Τρίτη 6/11 έως το Σάββατο 10/11 2018, θα τελείται καθημερινά Όρθρος καί Θεία  Λειτουργία από τις 7.30-9.30π.μ.. Στις  11π.μ. θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς τήν  Παναγία Σουμελά, στις 6μ.μ. Εσπερινός καί οι Χαιρετισμοί στην Παναγία καί στίς 9μ.μ.  Μικρό Απόδειπνο.
Την Τετάρτη 7/11, στις 8.30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή τής Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Την Κυριακή 11/11, θα τελεσθεί ο Όρθρος καί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος καί στίς 11.30 θα ψαλεί η  τελευταία Ιερά Παράκληση προς τήν Παναγία Σουμελά, μετά την οποία η  Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί καί πάλι στην περίπυστη καί ιστορική Θεομητορική  της  καθέδρα.
Καθ’ όλη τή διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος, ο  Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός, από τις 7π.μ. έως τις 10μ.μ.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, επί τη ελεύσει και παραμονή της Παναγίας Σουμελά στον Βόλο, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr