Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, προεξήρχε στην Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Στην Ιερά Ακολουθία, το δεξιό αναλόγιο πλαισίωσαν οι Ιεροψάλτες του Ναού, ενώ στο αριστερό αναλόγιο έψαλαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.
Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε ότι οι δυσκολίες της ζωής, μπορούν να ξεπεραστούν μόνο όταν ο άνθρωπος αντλεί δύναμη από τον Θεό. Τότε τα αδύνατα, καθίστανται δυνατά. Όπως η Θεοτόκος, με την δύναμη του Υψίστου, έγινε Μητέρα του Θεού, ενώ παρέμεινε Αειπάρθενος. Διότι, «ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα». Επίσης, ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους Ιεροψάλτες, καθώς και τους μαθητές για την θαυμάσια απόδοση των Ιερών Ύμνων.