Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η Φαρκαδόνα υποδέχθηκε τον Άγιό της.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα η κωμόπολη της Φαρκαδόνας υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων την Τιμία Κάρα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Δανιήλ του εκ Τσιοτίου.
Το Ιερό Λείψανο κόμισε από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεγάλου Μετεώρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ Χρυσοστόμου ο οποίος και ευγνωμόμως ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη για την χαρά και την τιμή της παρουσίας του.
Δεν γνωρίζουμε βιογραφικά ή κάποια άλλα στοιχεία του Αγίου, ίσως ανήκει στον 16ο αιώνα. Ξέρουμε, όμως, την πατρίδα του, προέρχεται από το Τσιότι (Φαρκαδόνα) των Τρικάλων, και ότι εμόνασε στα Μετέωρα. Στη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου φυλάσσεται η τιμία κάρα του σε επίχρυση λειψανοθήκη με την επιγραφή:
+ ΔΑΝΙΗΛ ΜΕΤΕΟΡΙΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΚ ΤΖΙΟΤΙΟ. 1786