Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ.

  Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Εφημερίων του Ναού.

 Στον κατάμεστο πιστών και κατάλληλα προευπρεπισμένο για την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής Ναό παρευρέθησαν ο Έπαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο κ. Πρωτοδίκης, ο Λιμενάρχης Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
 Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το πως η Εκκλησία δια μέσου των ιερών Ακολουθιών μας εισοδεύει στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και πως μεταξύ αυτών η λαμπρά και χαροποιός είναι η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Παναγία προς την οποία απευθύνεται ο κάθε πιστός αναβαπτιζόμενος με αυτές τις Ακολουθίες και προετοιμαζόμενος για το Άγιον Πάσχα.
  Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Γεν. Γραμματέα κ. Ευ. Καλογήρου και το μέλος κ. Νικ. Διαμαντάκη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μετέβη στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πύργου όπου και τέλεσε ωσαύτως την Ακολουθία των Χαιρετισμών με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Πύργου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πύργου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων, του Αντιδημάρχου και ευσεβών Χριστιανών όπου και ομίλησε περί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της προετοιμασίας για το Άγιον Πάσχα και της συσταυρώσεως και συναναστάσεως του ανθρώπου.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.