Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ίδε ο Αμνός του Θεού!





Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Χανδρά – Ορεστιάδος ιερούργησε την επομένη της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, Κυριακή 7 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Αντιδημάρχου Ορεστιάδος Ιωάννου Περιστεράκη, επί τη μνήμη του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού.
Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων, τόνισε· «Tο ποιος ήταν ο Χριστός το διέγνωσε ευθύς ο Ιωάννης ο Πρόδρομος. Είχε την επίγνωση ότι προετοίμαζε την οδό του Κυρίου. Ήξερε πως βάπτιζε τους ανθρώπους με το υλικό νερό, ως σύμβολο κάθαρσης, όχι όμως με το Άγιο Πνεύμα και το πυρ, με τον τρόπο της ανακαίνισης της φύσης και του ανθρώπου και της αναδημιουργίας τους, όπως έκανε στη συνέχεια ο Κύριος. Γνώριζε ότι θα έπρεπε να αφυπνίσει ηθικά τους ανθρώπους, για να έρθει ο Χριστός και να τους μεταμορφώσει. Κλήθηκε να απευθυνθεί στους Ιουδαίους, για να τους βγάλει από την αυτάρκειά τους, να τους δείξει ότι ο Μεσσίας θα ήταν για όλους. Και γι’ αυτό, με απλότητα και ταπείνωση δέχθηκε να βαπτίσει τον Κύριο. Και να γίνει Πρόδρομός Του ακόμη και στον Άδη. Η εορτή των Θεοφανείων μας δίδει την δυνατότητα να δούμε ξανά το σωτήριον του Θεού. Όχι για να εγκλωβισθούμε στη αυτάρκειά μας ή στην αποκλειστικότητα ενός Θεού για τις δοκιμασίες και τον θάνατο, αλλά για να ψηλαφήσουμε στο Πρόσωπό Του την ανακαίνιση και τον αγιασμό της ύπαρξής μας».