Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το δεκαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης Αντωνίου (ΦΩΤΟ).

Στη γραφική Σιάτιστα μετέβη σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, και μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ και του οικείου Ποιμενάρχου, τέλεσαν το δεκαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Καστορίας και ανέλυσε το χωρίο του Αποστόλου Παύλου «όταν ο Χριστός φανερωθή, η ζωή ημών, τότε και υμείς συν αυτώ φανερωθήσεσθε εν δόξη».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Αντωνίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για έναν άγιο Επίσκοπο, ο οποίος με τη ζωή του και τη διακονία του δόξασε το όνομα του Χριστού και τίμησε την Ιεραρχία και ιδιαιτέρως την Ιερά Μητρόπολή του, την οποία εποίμανε επί 31 ολόκληρα χρόνια.
Επίσης, ο κ. Σεραφείμ, επαίνεσε τον γείτονά του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του Προκατόχου του Μητροπολίτου Αντωνίου, του οποίου τη μνήμη πάντοτε θυμάται και μιλάει με τα πλέον θερμά λόγια για το πρόσωπό του.
Ευχήθηκε δε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος που θα ανατείλει σε λίγες ημέρες.
Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς και ο πιστός λαός μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου, όπου τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο.