Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ιερά Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως.

 
Δελτίο Τύπου
Με κάθε σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, δεύτερης μητροπολιτικής έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά παράδοση πολλών ετών, την ιερά πανήγυρη αυτή τελούσαν οι μακαριστοί Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος και Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος.
Συνεχιστές της παραδόσεως αυτής, οι διάδοχοι τους Μητροπολίτες, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος τέλεσαν τις ιερές ακολουθίες κατά την τάξη της Εκκλησίας.
Σήμερα το πρωί, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης των Αγίων, του Όρθρου και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος μετά του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.
Στον εμπνευσμένο και θεολογικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Σιατίστης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ελευθερίου και στο παράδειγμα που εκείνος δίδει σε όλους ενώ επισήμανε και την αξία της οικογένειας στην σημερινή κοινωνία που βάλλεται από παντού.
Ο οικείος Επίσκοπος κ.κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Άγιο Σιατίστης για την παρουσία του και την συνέχιση της παραδόσεως των προκατόχων τους Αρχιερέων και ευχαρίστησε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας ενώ ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης κ. Παύλος χοροστάτησε και ομίλησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά του επιχώριου κ.κ. Βαρνάβα.
Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν και εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως.