Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στoν κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Προευτρεπίσωμεν Χριστού την είσοδον» την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους ύμ­νους και κάλαντα, τα οποία  απέ­δω­­σε η πολυμελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μου­­­σικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του Διευ­θυ­ντού αυτής κ. Ανδρέα Ιωακείμ και παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Ελένη Ντόντου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πο­λί­της μας κ. Νι­­κόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τη χορωδία, τον χο­ράρ­χη και την παρουσιάστρια, τόνισε ιδιαι­τέ­ρως την αναγκαιό­τη­τα προετοιμασίας για την βίω­ση του μεγάλου γεγονότος της κατά σάρ­κα Γεννήσεως του Θεού Λόγου. Το μήνυμα των ημερών είναι ότι όσο και αν φυσάει ο βοριάς της απογνώσεως και της απελπισίας υπάρχει ένα σπήλαιο, που είναι η Εκκλησία, η οποία στηρίζει στην ελπίδα και μας λέγει βλέπετε ψηλά, διότι «Θεός το τεχθέν».  
Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λαμίας Αντισυνταγματάρχης Ζήσης Μούκας, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας,  ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης με Καθηγητές και μαθητές, άλλοι εκπρόσωποι των αρχών, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.
Ολόκληρη η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας θα μεταδοθεί προσεχώς από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας «imfth.gr».