Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Το πνεύμα του κόσμου αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας Ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Πιπέλια, Πολιτικού Μηχανικού και επί σειρά ετών συνεργάτη της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το χωρίο της Ευαγγελικής περικοπής «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰ­κτίρ­μων ἐστίν» τονίζοντας ότι το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας. Ο κόσμος θέλει τον άνθρωπο ισχυρό, διεκδικητικό και ανυποχώρητο. Η Εκκλησία ζητεί από τον άνθρωπο να επιδεικνύει πάντοτε μακροθυμία, υποχωρητικότητα και αγάπη.  Εκείνος που χάνει το δίκιο του κατά κόσμον αυτός δικαιώνεται από τον Θεό, όπως σε άλλη περίπτωση είπε ο Κύριος «ο απωλέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν». Ο Χριστιανός χάριν της αγάπης υποχωρεί και εφαρμόζει εκείνο που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «ηττηθώμεν ίνα νικήσωμεν».
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή «εις διακονίαν εκκλησιαστικήν» εκ του Ιερού Ευχολογίου σε τέσσερα παιδιά του Λυκείου, που διακονούν στο Ιερό Βήμα τους κ.κ. Ευάγγελο, Αυγέρη, Χριστόδουλο Λιάπη, Ευάγγελο Αυγέρη και Ιωάννη Τσίκο.