Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο νεαρός μαθητής του Δημητρίου.

Επί τη ιερά μνήμη του Μάρτυρος αγίου Νέστορος την 27η Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, του τέως Δήμου Ορφέως. Δεδομένου ότι ο παλαιότερος Ναός του χωριού ετιμάτο στο όνομα του αγίου Νέστορος οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Αμόριο είναι διήμερες.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων το Θείο Λογο σχολίασε την αναίδεια του Λυαίου και το θάρρος του νεαρού Νέστορος και είπε «Ο Λυαίος αντιπροσωπεύει την σύγχρονη βία της τρομοκρατίας και του ψεύδους ενώ ο νεαρός αθλητής είναι ο εκφραστής της ειρήνης, της αγάπης και της Αλήθειας. Στην πάλη ανάμεσα στη βία και την ειρήνη τελικά θα υπερτερήσει η ειρήνη, ανάμεσα στην τρομοκρατία και την αγάπη θα νικήσει η αγάπη, ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια θα επικρατήσει η αλήθεια, διότι ο Χριστός είναι εκείνος που δίνει τη δύναμη σε εκείνους που αγωνίζονται εν τω ονόματι αυτού να νικούν».
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι παρεπιδημούντες Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σεμιατίτσε κ. Γεώργιος (Ιεράρχης της Εκκλησίας της Πολωνίας) και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος (Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου), ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και πλήθος πιστών, που έσπευσε να εκφράσει την αγάπη του,  την εμπιστοσύνη του και το σεβασμό του στον άξιο εφημέριο της ενορίας, που εόρταζε τα ονομαστήρια του, Αρχιμανδρίτη Νέστωρα Ουρουμτζίκη, τον οποίο συνεχάρη και ο Επίσκοπος εξαίρωντας το ήθος, το ζήλο, την αφοσίωσή του και την εργατικότητα του.