Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Κέρκυρα.

 
φωτογραφία 3.JPG
 
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άγιοι Δούλοι.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου  Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Στο διάβα των αιώνων μένει ανεξίτηλος ο βίος του Αγίου Δημητρίου. Το δε μαρτύριο του αίματός του είναι εκείνο που διδάσκει τη ζωή και τη σκέψη του κάθε χριστιανού. Έζησε σε μια εποχή παρόμοια με τη δική μας, μια εποχή που κυριαρχούσε η ειδωλολατρία, με τις κοινωνικές της διακρίσεις και με τη δουλεία που ακύρωνε την ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια.
Και σήμερα όμως, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, επιστρέφει η ανθρωπότητα στις κοινωνικές διακρίσεις και στην εκμετάλλευση των ανθρώπων, όπου συντελείται η αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου.
Ο Άγιος Δημήτριος όμως με την αγάπη του προς τον Κύριό μας δεν παρασύρθηκε από το αντίχριστο πνεύμα της εποχής του. Αντιστάθηκε κηρύσσοντας το Χριστό, μέχρι το μαρτυρικό θάνατό του. Διακόνησε τους αδελφούς του και δημιούργησε στις κατακόμβες της Θεσ/νίκης κύκλο νέων ανθρώπων, τους οποίους κατηχούσε με τα νάματα της πίστεως.   
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να γίνει η ζωή του Αγίου Δημητρίου παράδειγμα προς μίμηση και σε εμάς, να αντιστεκόμαστε στο αντίθεο πνεύμα της εποχής μας, όπου ο Χριστός βάλλεται πανταχόθεν από τους αρνητές Του, μένοντας εδραίοι και σταθεροί στη σχέση μας με τον Κύριό μας.
 
φωτογραφία 2.JPG 
 
φωτογραφία 1.JPG
                                                                                                                             
φωτογραφία 5.JPG