Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εορτή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Ρεγγίνι.

Πριν ακριβώς ένα χρόνο είχαμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε από την Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους στην Ιερά Μητρόπολη μας και συγκεκριμένα στη Λαμία και το Ρεγγίνι το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο με την πενταήμερο παραμονή του χάρισε πολλαπλή ωφέλεια στους πιστούς, που συνέρευσαν, για να πάρουν την ευλογία της Αγίας.

Σήμερα, ημέρα μνήμης της Αγίας Αναστασίας εις ανάμνησίν της ευλογητής εκείνης επισκέψεως, στην κωμόπολη του Ρεγγινίου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως μας, ενώ στο ιερό Αναλόγιο έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αφού επαίνεσε τους κατοίκους και τον εφημέριό τους για την ευλάβειά τους προς την Αγία Αναστασία, αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Αναστασίας και στα διδάγματα που παίρνουμε από το μαρτύριό της, τονίζοντας ότι εάν δεν είχαμε τους Αγίους Πρεσβευτάς η ζωή μας θα ήταν γεμάτη περιπέτειες και δοκιμασίες από τις καθημερινές μας διολισθήσεις στο κακό και στην αμαρτία. Ευχήθηκε τέλος η Αγία Αναστασία η Ρωμαία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο με τα θαύματά της από τότε μέχρι σήμερα, να φέρει χάρη και φως στις καρδιές μας, γαλήνη και πρόοδο στην κοινωνία μας και σε όλους υγεία και σωτηρία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Μπολτέτσος απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς  τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της παρουσίας του, τον Αντιδήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Δημήτριο Μακρυνίτσα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαγρηγορίου και όλους τους  Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Διοικητή της Αστυνομίας Μώλου, τον εκπρόσωπο της Μονάδος Αεροπορίας Μοδίου Αρχισμηνία κ. Χρήστο Βάρσο, την Διευθύντρια και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και όλους τους πιστούς που ετίμησαν τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας.