Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δαυίδ, τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντας, θα εορτάσει η Μητρόπολις Καστορίας.



Τη μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Δαβίδ του Μεγάλου Κομνηνού και τελευταίου αυτοκράτορος της Τραπεζούντας, των υιών αυτού Βασιλείου, Γεωργίου και Μανουήλ και του ανεψιού αυτού Αλεξίου, θα τιμήσει και θα εορτάσει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Έτσι, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κορομηλιάς, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, εκεί που υπάρχει η εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρος και της συνοδείας του.
Ο Βασιλεύς Δαβίδ θυσίασε πρόθυμα τα πάντα, Πατρίδα, γένος, ύπαρξη, οικογένεια, για την αγάπη του επουρανίου βασιλέως Χριστού. Είναι η καλή απαρχή των Νεομαρτύρων του Ποντιακού Ελληνισμού.
Γι’ αυτό δεν πρέπει η λήθη να καλύψει με το σιωπηλό της πέπλο το μαρτυρικό θάνατο του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος Δαβίδ για πολλούς σοβαρούς λόγους, που έχουν σχέση με την εθνική μας, την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας και το μέλλον μας στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Έτσι κι εμείς καλούμαστε να τιμούμε αυτούς τους Αγίους Νεομάρτυρες, αποδεικνύοντας σε όλους εκείνους, ίσως συνέφερε, να παραδοθούν στην αφάνεια τα πρόσωπα αυτά και το μαρτυρικό τους τέλος.