Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου οι εκδηλώσεις για τα έξι χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σαμοθράκη: Τα μυστήρια των μεγάλων θεών" στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα έξι χρόνια λειτουργίας του Μουσείου.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών από τη Σαμοθράκη. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.


Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Mουσείου κ. Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ξενάγησε στους χώρους της έκθεσης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Ξυδάκης, ο Δήμαρχος του νησιού, οι υπεύθυνοι των εφορειών Αρχαιοτήτων που ανήκει η Σαμοθράκη, αρχαιολόγοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Αμέσως μετά την ξενάγηση προβλήθηκε μία ταινία με τις ομορφιές του νησιού.

Η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, κ. Δημήτρη Μάτσα εγκαινιάστηκε σήμερα, ημέρα κατά την οποία το Μουσείο εορτάζει τα έξι χρόνια λειτουργίας του. Η περιοδική έκθεση άνοιξε για το κοινό αμέσως μετά τα εγκαίνια και θα είναι επισκέψιμη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Αργότερα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας», με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας, ενώ αύριο, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.