Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αλίμονο σ' αυτόν που, εν ονόματι της ιδεολογίας του, θα θυσιάσει την ενότητα του λαού» - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Βόλο.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2015


Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Ιωνίας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστού λαού.

Στο προαύλιο του Ναού τελέστηκε η αρτοκλασία και ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι δύο Απόστολοι «διέθεταν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, ξεκίνησαν με διαφορετικές προϋποθέσεις, εντούτοις έγιναν οι στυλοβάτες της Εκκλησίας και έφεραν την πίστη του Χριστού σ' όλο τον κόσμο». Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε εμφαντικά τον στοιχείο της ενότητας των δύο Αποστόλων, «γιατί η στάση τους μπορεί να μας κάνει υπεύθυνους απέναντι στα γεγονότα, στις κρίσιμες στιγμές, ως λαός και έθνος. Χρειαζόμαστε ενότητα για ν' αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, σαν κι αυτή που επέδειξαν οι Απόστολοι, που δεν ήταν τυχαία και κατασκευασμένη. Η ενότητά τους εδράζεται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πάνω στις οποίες οφείλουμε να την στηρίξουμε κι εμείς τούτες τις δύσκολες ώρες. Είναι η κοινή πίστη, το κοινό όραμα. Όποιος αυτό δεν το υπολογίσει, τότε, δυστυχώς, διαλύει τον τόπο, οδηγεί σε διχασμούς, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό που κράτησε το λαό μας ενωμένο ήταν πάντα η Ορθόδοξη πίστη μας. Όμως, η ενότητα δεν είναι μαγικό γεγονός, θέλει και ανθρώπους ενότητας. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει όλα, δε μπορεί να είναι άνθρωπος ενότητας. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και μάλιστα σε ηγετικές θέσεις, είναι εριστικοί, έτοιμοι για τη διάλυση. Τέτοιοι άνθρωποι καταστρέφουν την ενότητα... Ο άνθρωπος της ενότητας είναι ταπεινός, τα έχει βρει με τον εαυτό του και με τον Θεό. Μόνον ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να διακονήσει την ενότητα των συνανθρώπων του, γιατί μόνον αυτός ξέρει ν' αγαπά... Τούτες τις κρίσιμες στιγμές γι' αυτή την ενότητα προσευχόμαστε, να βρεθούν άνθρωποι που θα θυσιάσουν το συμφέρον τους, την ιδιοτέλειά τους, τον εγωισμό τους, την ιδεολογία τους, επιτέλους, για να κρατήσουν ενωμένο το λαό μας. Αλίμονο σ' αυτόν που, εν ονόματι της ιδεολογίας του, θα θυσιάσει την ενότητα του λαού. Τότε θα φέρει μεγάλη ευθύνη κι έρχεται η στιγμή η ευθύνη να καταλογιστεί και να επιμεριστεί...».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τελετή της ονοματοδοσίας του «Δεληγεώργειου» υπόγειου Πν. Κέντρου του Ιερού Ναού.