Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ


Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Γενεσίου του Προδρόμου Βασιλικών Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, έχοντας συλλειτουργούς του τον εκ Βασιλικών καταγόμενο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος και Διευθυντή του Εκκλ. Γηροκομείου Χαλκίδος, τον αφυπηρετήσαντα εφημέριο της Ενορίας Βασιλικών Πρεσβ. Νικόλαο Σταμούλο, τον Εφημέριο της Ενορίας Ελληνικών Πρεσβ. Ευάγγελο Γεροκωνσταντή και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
  Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο περιεχόμενο της εορτής και στα μηνύματα που προβάλουν από το γεγονός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου.

  Το αναλόγιο διακόνησαν ο κ. Δημήτρης Παπαβασιλείου και ο κ. Γεώργιος Αναστασίου.
  Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους και εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία και την προσωπική του επαφή με το πλήρωμα και αυτής της Ενορίας.
  Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε, στην Ιστιαία, τον πολιό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Ιγνάτιο Καπνίση και έπειτα μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, όπου παρακολούθησε δι’ ολίγον τις εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, οι οποίες διεξήχθησαν εκεί για τους μαθητές του παραρτήματος Ιστιαίας της Σχολής, από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή.
  Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας, στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.
  Με το Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας - Ιεροκήρυκας, ο εκ Λίμνης Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης - Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, ο Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Λιάσκος - Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, ο Οικον. Νικόλαος Αναστασίου - Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Ροβιών, ο Πρεσβ. Αναστάσιος Χρήστου - Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, ο Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου - Εφημέριος  Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Στροφυλιάς και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός.
  Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού προς τις μοναχές και τους εκκλησιαζομένους πιστούς, κάνοντας αναφορά στο βίο της Αγ. Φεβρωνίας και στο τέλος ανέφερε πως ένας ακόμη λόγος της εκεί παρουσίας όλων των προσελθόντων είναι και η κατ’ όνομα εορτή της πολυσεβάστου Καθηγουμένης της Ι. Μ. Γαλατάκη, Γερόντισσας Φεβρωνίας, στην οποία ευχήθηκε αναλόγως.
  Το αναλόγιο κόσμησαν όλες οι αδελφές της Μονής και οι Μοναχές της Ι. Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών.
  Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών κατά το διήμερο της ποιμαντική περιοδείας του Σεβασμιωτάτου, καλύφθηκε σε απευθείας μετάδοση από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

Για όλες τις φωτο Εδώ