Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Λαμπρή πανήγυρη στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Λαμίας.


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Λαμίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλλαν οι δύο βυζαντινοί χοροί του Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Λαμπαδαρίου και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής των δύο Αποστόλων τα οποία σκιαγραφούν την ακτινοβολούσα προσωπικότητά τους και στα διδάγματα που λαμβάνουμε από αυτά.

Ετόνισε ότι το μήνυμα που παίρνουμε από την σημερινή εορτή είναι ότι η Χάρη του Θεού μεταμορφώνει τον άνθρωπο, τον καθαρίζει, τον κάνει σκεύος εκλογής και τον θεώνει.  Όπως συνέβη στους δύο Αποστόλους, τον Παύλο, τον πρώην βλάσφημο και διώκτη και μετέπειτα μεγάλο Απόστολο των Εθνών και τον Πέτρο που τρεις φορές αρνήθηκε τον Κύριο αλλά ύστερα τον κήρυξε και έδωσε την ζωή του υπέρ Αυτού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καραμέρης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στον εορτασμό. 
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την προσέλευση πολλών νέων και επαίνεσε τον εφημέριο π. Βασίλειο διότι με τις άοκνες προσπάθειές του φέρνει κοντά στην Εκκλησία τόσους πολλούς νέους.
Επειδή δε βρισκόμαστε, όπως ετόνισε, στην μεγάλη εβδομάδα της Ελλάδος παρεκάλεσε όλους με ψυχραιμία, διατηρώντας την αισιοδοξία τους και κυρίως διαβλέποντας στο συμφέρον την πατρίδος μας, να πράξουν το καθήκον τους. Ευχήθηκε επίσης οι άγιοι Απόστολοι να πρεσβεύουν υπέρ μίας καλής και ευλογημένης λύσεως ούτως ώστε να ξεφύγουμε τις συμπληγάδες και να προχωρήσουμε στον δρόμο της ιστορίας μας. Και εφόσον στην Ελλάδα υπάρχουν Μοναστήρια, Εκκλησιές και πιστοί που δοξάζουν τον Θεό, δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο, που βρίσκεται πλησίον του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους κατά την διάρκεια του οποίου η μικτή χορωδία της Ενορίας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευθυμίου Τσούμα απήγγειλαν παραδοσιακά εκκλησιαστικά τραγούδια.  



































Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.