Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Την 25 Ιουνίου 2015 ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων πραγματοποίησε Προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην περιοχή της Αγιάς Λαρίσης.



Πρώτα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στην Αγιά Λαρίσης.
Η Μονή αποτελείται από το Καθολικό, το οποίο είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, τον πύργο του Ηγουμένου, την Τράπεζα και την πτέρυγα των κελλιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1292. Το έτος 1580 φέρεται ως χρονιά μεγάλης κλίμακας εργασιών στο Καθολικό, σύμφωνα με επιγραφή σε λίθινη πλάκα τοποθετημένη στο νότιο τοίχο του Ναού.

Η Τράπεζα της Μονής φέρει στην ανατολική και δυτική πλευρά τοιχογραφίες του 1616.
Προσκυνήσαμε Τις Άγιες Εικόνες τα Εισοδία Της Θεοτικού και του Αγίου Παντελεήμονος κι επισκευθηκαμε στον πύργο του Ηγουμένου το παλαιό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα που πρόσφατα έγινε και  Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας.
Πλούσια τα κεράσματα, τόσο τα Πνευματικά από το Ηγούμενο Πατέρα Αιμιλιανό Καζαντζίδη όσο και τα υλικά από την Αδελφότητα.
Με τις Ευλογίες του Ηγούμενου Πατέρα Αιμιλιανό αναχωρήσαμε για τα Ασκητήρια  της περιοχής.