Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Tο Γενέθλιο του Προδρόμου στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου στον Πύργο.

00Κατά
τις Ιερές
ακολουθίες
προσήλθε
ευάριθμος αριθμός
φιλακόλουθων
και φιλέορτων
χριστιανών.
 
 
Εορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, (το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στον Πύργο), το Γενέθλιο του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Του τελευταίου και μεγαλυτέρου εκ των Προφητών, ο οποίος αξιώθηκε  της μεγαλύτερης τιμής από κάθε άλλο άνθρωπο στον κόσμο δηλαδή να  Βαπτίση  τον ίδιο τον Δεσπότη Ιησού Χριστό καθιστώντάς τον, έτσι ως την μεγαλύτερη μορφή της Εκκλησίας μας, κατά την αψευδή μαρτυρία του Ιησού Χριστού.  
Το απόγευμα της Τρίτης ετέλεσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Βασιλείου Λαγκαδινού Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Κυριακής Πύργου και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.  
Το Πρωΐ της Τετάρτης ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Εφημερίου. Κατά τις Ιερές ακολουθίες προσήλθε ευάριθμος αριθμός φιλακόλουθων και φιλέορτων χριστιανών εκ της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και εκ της Πόλεως του Πύργου, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιωάννου, ο οποίος υπήρξε δώρο θεού και καρπός επίπονης και επίμονης προσευχής των γονέων του Ζαχαρίου και Ελισάβετ, οι οποίοι ήσαν άνθρωποι στολισμένοι με πολλές αρετές, με φόβο Θεού, με δικαιοσύνη, ευλάβεια και σωφροσύνη τηρώντας επιμελώς τις εντολές του Θεού.
 
  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά όσους προσήλθαν στις Θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις  προς τιμήν εκείνου που όχι μόνο βάπτισε στα νερά του Ιορδάνη τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, αλλά και προετοίμασε τον δρόμο του ερχομού Του, κηρύσσοντας μετάνοια στον κόσμο και δίνοντας το παράδειγμα της ασκητικής ζωής του.  Ευχήθηκε δε καλό και ευλογημένο καλοκαίρι κοντά στο Θεό και την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει παράλληλα όσους κοπίασαν για τον καθαρισμό και ευτρεπισμό του Ιστορικού αυτού Ναϋδρίου, το οποίο ανάγεται από τους χρόνους της Τουρκοκρατίας στον Πύργο.  
1
1
1 1 1 1 1