Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.







3/6/2013
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας:Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες:Χρήστος Μπόνης


Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος.

Στην Ιερά Μονή Πετράκη υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του ο Ηγούμενος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, οι ηγουμενοσύμβουλοι και η αδελφότητα της Μονής, ενώ τελέσθηκε σύντομη δέηση στο Καθολικό της Μονής.

Στη συνέχεια τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στο Σύνοδικο Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.



Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας "η επίσκεψή Σας πραγματοποιείται σε ημέρες άγιες αφ΄ενός, αλλά σε εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και για πολλούς άλλους λαούς. Μεγάλη η ευθύνη της διακονίας μας σε αυτές τις συνθήκες, κατά τις οποίες η οικονομική δυσπραγία δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και οξύνει την σύγχρονη ασυνεννοησία", ενώ πρόσθεσε "Στο πρόσωπό Σας η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει την μακραίωνα προσφορά της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία οικοδομήθηκε από Αγίους, φώτισε την οικουμένη με τις θεολογικές σχολές της, στερέωσε την Ορθοδοξία με τους κραταιούς της αγώνες, κόσμησε τα Ιερά γράμματα και τις τέχνες, προπάντων όμως διέδωσε την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ήτοι την ελπίδα και την αγάπη, στους πολυπληθείς λαούς της «έως περάτων της γης», συνεχίζοντας να προσφέρει και επί Πατριαρχίας Σας την παντοειδή ευεργεσία της, ευεργεσία πνευματική και κοινωνική, προς το πλήρωμα της Εκκλησίας".

Αμέσως μετά η Ιερά Σύνοδος απένειμε στον Πατριάρχη την ύψιστη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος και θεμελίωσε την εν Ελλάδι αποστολική Εκκλησία, ενώ στα μέλη της συνοδείας του τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο για την τιμητική αυτή διάκριση και επισήμανε "οι Εκκλησίες μας πάντα ζούσαν τις ανάγκες του λαού, διαμορφώνοντας την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των λαών μας και στηρίζοντας αυτούς σε εποχές των χαλεπών ιστορικών ταραχών. Και αυτή η δυσχερής εποχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση", ενώ πρόσθεσε "Η χρονική εγγύτητα αυτών των ειρηνικών επισκέψεων καταδεικνύει την ένταση των επαφών μεταξύ των αδελφών μας Εκκλησιών. Αναπτύσσεται η συνεργασία στον τομέα προσκυνηματικών περιηγήσεων και στο θέμα φοιτητικών ανταλλαγών, επί τακτικής βάσεως μεταβαίνουν οι αντιπροσωπείες των Εκκλησιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της κανονικής ευθύνης του Πατριαρχείου Μόσχας, κυκλοφορούν και είναι περιζήτητα τα βιβλία σχετικά με τν ιστορία και τους Αγίους και των δυο Εκκλησιών. Ο Θεός να δώσει η συνεργασία μας τόσο στο διμερές επίπεδο, όσο και στο διορθόδοξο να αναπτύσσεται και να διευρύνεται έτι περαιτέρω".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας και της συνοδείας του, αλλά και του προέδρου και των μελών της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην κοινή αυτή Σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος. Εξεφράσθη η αγωνία για την τύχη του Χριστιανισμού στις Χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και τον ρόλο και την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την σχέση που αυτή έχει με την Εκκλησία και τις διάφορες Χριστιανικές Ομολογίες στον Ευρωπαϊκό χώρο. Τονίσθηκε ακόμη η ανησυχία και το ενδιαφέρον για την τύχη των δύο απαχθέντων στον Λίβανο και αγνοουμένων ακόμη Αρχιερέων και αποφασίσθηκε να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο μεταξύ των δύο Εκκλησιών, στο οποίο θα εκφράζεται η έντονη ανησυχία και το ενδιαφέρον για την τύχη τους. Επίσης αποφασίσθηκε να συγκληθεί Συνέδριο για την μελέτη του θέματος του αποχριστιανισμού της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Αποφασίσθηκε ακόμη η κοινή αντιμετώπιση επί ζητημάτων πρακτικής φύσεως και για θέματα ενίσχυσης του κοινωνικού - φιλανθρωπικού έργου των Εκκλησιών, για την στήριξη των υπό της οικονομικής κρίσεως μαστιζομένων πιστών, ως και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού και για την αποδοτικώτερη συνεργασία των δύο Εκκλησιών στον τομέα των Θεολογικών μελετών καθώς και της ανταλλαγής υποτροφιών σε φοιτητές.