Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος του εκ Ραψάνης.

EΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ



Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος ο Πολιούχος της Ραψάνης, Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος, ο Διδάσκαλος, που μαρτύρησε στον Τύρναβο, για την δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού.
Κλήρος και λαός, μαζί και με τον εντιμότατο Δήμαρχο της περιοχής κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο, και πολλούς ακόμη άρχοντες του τόπου, ανήλθαν στη Ραψάνη για να συνεορτάσουν τον ένδοξο Διδάσκαλο, το γενναίο Μάρτυρα, το λαμπρό αριστέα, το θείο Ομολογητή, τον Άγιο του Θεού, το Νεομάρτυρα Γεώργιο, το σέμνωμα και το καύχημα της Ραψάνης, που θαυματουργεί ασταμάτητα έως τις μέρες μας.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αγίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου, μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην δυνατή μαρτυρία που έδωσε ο Διδάσκαλος της Ραψάνης και Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος, ο οποίος εμφύτευε στις καρδιές των μαθητών του, χριστιανών και μη, την αγάπη για τον Χριστό και τους δίδασκε πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να ζει κανείς ενάρετα και κοντά στον Χριστό και πόσο ακόμη σπουδαιότερο να θυσιάζεται για τον Χριστό και την πνευματική του ζωή και ελευθερία.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, τελέσθηκε ο  Όρθρος του Αγίου και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε και ιερούργησε, ενώ στην συνέχεια κάλεσε τα πλήθη των συγκεντρωμένων πιστών, που είχαν καταφθάσει στον Άγιο από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, καθώς και από τα γύρω χωριά της Ραψάνης, να μιμηθούν τον Άγιο Γεώργιο στο σθένος του, στην παρρησία του, στους αγώνες του και στη δυνατή ομολογία του.
Λαμπρές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στη συνέχεια και στην όμορφη πλατεία του χωριού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα και τούς ήρωες που έπεσαν στη Ραψάνη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Την όλη ευθύνη της Ιεράς Πανηγύρεως είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Ραψάνης, Αρχιμανδρίτης π.Ευθύμιος Παπαδόπουλος, τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι φιλάνθρωπες κυρίες της Ραψάνης, που όλοι μαζί φροντίζουν και συντηρούν τους θαυμάσιους Ιερούς Ναούς του χωριού, συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της ιδιαιτέρας πατρίδος τους.

Παράλληλα ο Άγιος εορτάσθηκε με λαμπρές εκδηλώσεις και στην πόλη του Τυρνάβου, όπου μαρτύρησε κοντά στην γέφυρα της πόλεως, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου εκεί στον Εσπερινό της μεγάλης εορτής χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Νικολάου Μαλάκου, των φορέων της πόλεως και πολλών πιστών χριστιανών, που ευλαβούνται τον Άγιο και με θέρμη τον επικαλούνται στις προσευχές τους!