Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

EΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.

 

Με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη λαμπρότητα εγκαινιάσθηκε το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων, 23 Μαρτίου 2013 το πρωί, ο μεγάλος υπόγειος Ιερός Ναός των Αγίων Θεοδώρων στην Νέα Πολιτεία Λάρισας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, παρουσία πολλών κληρικών, του Αρχιμανδρίτου του Στόλου, π. Αλεξίου Ιστρατόγλου, του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη, πολλών Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και αναρίθμητων πιστών, που συμμετείχαν ουσιαστικά στην μεγάλη αυτή χαρά της ενορίας τους.

Τόσο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και της πρώτης στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, που εψάλλησαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο την Παρασκευή το απόγευμα, όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων και του εγκαινιασμού τονίστηκε από τον χοροστατούντα Μητροπολίτη η ανάγκη της συγκεντρώσεως των πιστών Χριστιανών γύρω από την ενορία τους και η συνειδητή εκκλησιαστική και λειτουργική ζωή των μελών της Εκκλησίας, ως προυπόθεση του αγιασμού και της σωτηρίας τους.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους εκείνους που με κόπο και αγώνα, μόχθο και θυσίες πολλές κατόρθωσαν σε δύσκολους καιρούς και κάτω από αντίξοες συνθήκες να οικοδομήσουν αυτόν τον θαυμάσιο Ναό, τον οποίον χαρακτήρισε δώρον Θεού και ευλογία Θεού για την Νέα Πολιτεία και όλη την τοπική Εκκλησία!
Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τα μέλη της ερανικής επιτροπής για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους να περάσουν από το μικρό αρχικό παρεκκλήσιο στον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό τους και εξήρε την εργατικότητα και τον ζήλο τόσο του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου, όσο και των δύο Ιερέων, που εξυπηρετούν πρόθυμα  τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών π. Αποστόλου και π. Σωτηρίου, καθώς και τους καλούς Ιεροψάλτες του Ναού, που όλοι μαζί συμβάλλουν στην πνευματική αναγέννηση των πιστών. Προ της απολύσεως της εορτής των Αγίων και του Εγκαινιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσέφερε τεμάχιον ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, προκειμένου να ευρίσκεται μόνιμα στον Ιερό Ναό και να το προσκυνούν οι πιστοί και προχείρισε σε Οικονόμο τον πολύτεκνο Ιερέα της ενορίας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εξ Ιωαννίνων Ηπειρωτίκων, Αιδεσιμώτατο π. Σωτήριο Οικονόμου, τιμώντας την έως τώρα διακονία του στην Εκκλησία.