Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο στο ορεινό Παλαιόκαστρο Τυμφρηστού.

Στο ορεινό Παλαιόκαστρο κάτω από το χιονισμένο Βελούχι τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Β΄ των Νηστειών 31 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και μετά την Θεία Λειτουργία το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Φωτεινής Καρτέρη.   
Στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του μικρού χωρίου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πιστοί και από την γύρω περιοχή, οι οποίοι με αυθορμητισμό εξεδήλωσαν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Ποιμενάρχη μας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε την δύναμη της πίστεως που οδήγησε τους τέσσερις αχθοφόρους της αγάπης να φέρουν το παράλυτο στον Κύριο για να τον θεραπεύει. Παρεκάλεσε τους πιστούς να επιδεικνύουν την γνήσια αγάπη η οποία κάνει θαύματα. Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκονταν στο μικρό και ιστορικό αυτό χωριό, στο οποίο αποδεικνύει την αξία η ωραία διακόσμηση του Ιερού Ναού με περίτεχνα ξυλόγλυπτα έργα του 19ου αιώνος.
Συνεχάρη τους πιστούς που προσήλθαν σήμερα στο ιερό Μνημόσυνο για να τιμήσουν την αείμνηστο πρεσβυτέρα και έτονισε ότι η παρουσία του στο χωρίο είναι για να τιμήσει την προσφορά του π. Παύλου Καρτέρη.
Στο τελός της Θείας Λειτουργίας μέσα στην θλίψη και το πένθος του ιερέως δια τον θάνατο της πρεσβυτέρας, του έδωσε μία μεγάλη χαρά. Του απένειμε το οφίκιο του σταυροφόρου εις ένδειξη αγάπης της Εκκλησίας και της τιμής προς τον παπά του χωριού που επί 36 χρόνια ιερατεύει εκεί και αγιάζει το μικρόν ποίμνιο του Παλαιοκάστρου. Ο π. Παύλος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλος ο κόσμος με συγκίνηση εφώναξε παρατεταμένα το Άξιος.
Στην συνέχεια σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το Μνημόσυνο της Πρεσβυτέρας για την οποία ο Σεβασμιώτατος είπε ότι ήταν μία άξια μητέρα που ανέθρεψε και εμόρφωσε τα τρία παιδιά της εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου  και υπήρξε γνήσια και παραδοσιακή παπαδιά.
Στην  διανομή του αντιδώρου όλοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που τους έκανε και στο καφενείο του χωριού όπου προσεφέρθη ο καφές συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο σε κλίμα αγάπης και επικοινωνίας.
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στο Παλαιόκαστρο ο τέως Αρχιερατικός Επιτρόπος Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. Φιλάρετος Βασιλάκος, ο νυν Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Ηλίας Σκαρλάτος, ο Αρχιδιάκονος Αθανάσιος Κυρίτσης και οι Ιεροψάλτες Ευστάθιος Κατόπης και Κυπριανός Κουκούλης.
Αργά το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν στην Λαμία ενισχυμένοι πνευματικά από την ωραία εμπειρία της Ποιμαντικής επισκέψεως στο μικρό, ορεινό χωριό του Παλαιοκάστρου Τυμφρηστού.