Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Λαμπρός ο διπλός Εορταζμός της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ).

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου, τελέσθηκε στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά και τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, καθώς και τους διακόνους.


Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή του Ευαγγελισμού.
Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή της Επαναστάσεως του 1821, και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Σωτήρη Ταβελάρη, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία Μακεδονομάχων για την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση των στεφάνων ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Στις λατρευτικές και εθνικές εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος Καστοριανών και επισκεπτών της πόλης μας, παρόντων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχος Κορασίδης.

.
DSC08457
DSC08471
DSC08477
DSC08481
DSC08503
DSC08510
DSC08514
DSC08517
DSC08532
DSC08534
DSC08542
DSC08543
DSC08555