Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου 

Με κατάνυξη και τη συρροή πλήθους πιστών, τελέσθηκε απόψε στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ενδόξω Κοιμήσει της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και πανηγυρίζει η ιστορική Μονή.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης ενώ συνχοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Στον προαύλιο χώρο της Μονής έγινε η περιφορά του Επιταφίου και εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας. 

Ο Καθηγούμενος της Μονής, κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο Πανάγιο πρόσωπο της Θεοτόκου, και την πορεία της μέσα στη ζωή. "Μέχρι τη γέννηση του Υιού της διαφύλαξε την Παρθενία Της και τήρησε τον ηθικό νόμο εν γένει. Δεν είχε ανάγκη από ανθρώπινες χαρές, διότι γεύτηκε την υπέρτατη χαρά να γεννήσει τον Υιό του Θεού."

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "όλη η ζωή της Παναγίας ήταν μία διακονία του Υιό της, αφομοίωνε το Θείο Λόγο και έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος με την  χαρμόσυνη είδηση από τον Άγγελο. Είχε τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματα των ανθρώπων και να μεσιτεύει στον Υιό Της. Ήταν πάντοτε παρούσα στη χαρά και στις λύπες των ανθρώπων. Όλη της η ζωή ήταν πορεία αγιότητας και βραβεύεται από το Θεό με την δυνατότητα της μεσιτείας. Ακόμα και  όταν έκλεισε ο βιολογικός Της κύκλος, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο. Παίρνει τις χαρές των ανθρώπων τις ευλογεί και τις αυξάνει. Παίρνει τις λύπες, τις θλίψεις και τις αγωνίες και τις καταθέτει ενώπιον του Υιού Της προς ανακούφιση και θεραπεία."

Ο κ. Ιωάννης έκλεισε, λέγοντας, πως "η Παναγία είναι ένα δώρο του Υιού και Θεού προς όλους εμάς για να έχουμε τη Θεοτόκο μεσίτρια εις τους αιώνας.