Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σκριπού Γιορτάζει Πανηγυρικά την Απόδοση της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.



«ν τ Γεννήσει τν παρθενίαν φύλαξας, ν τ Κοιμήσει τν κόσμον ο κατέλιπες Θεοτόκε, Μετέστης πρς τν ζωήν, μήτηρ πάρχουσα τς ζως, κα τας πρεσβείαις τας σας λυτρουμένη, κ θανάτου τς ψυχς μν»… Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να κατακλύσουν απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό τον ανθοστόλιστο επιτάφιο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού Βοιωτίας «Παναγία η Σκριπού», παραμονή του εορτασμού της αποδόσεως της Θεοτόκου, σύμφωνα με το παλαιό μοναστηριακό τυπικό.

Παράδοση αποτελεί για τον Ορχομενό και η περιφορά του επιταφίου έως την ιστορική πλατεία Αθάμαντος, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και του  χορού των ιεροψαλτών που ψάλλει ρυθμικά τα εγκώμια της Θεοτόκου. 

Πατήστε και δείτε τι έγραψαν πρόσφατα ΤΑ ΝΕΑ στο ένθετο αφιέρωμά μας "Οι Παναγίες των Ελλήνων" για το χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Παναγίας της Σκριπούς 

από :   http://orchomenos-press.blogspot.gr/